C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



C# programlama dilinde Object kullanmaı enikonu önemlidir ve doğruca bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla dayalı kapsamlı bir kılavuz:

C# tableLayoutPanel kullanmanın birbunca üstünlükı vardır ve süflida bunlardan bazenları listelenmiştir:

Sınıf ile nesne arasındaki en kemiksiz bağ şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sıkça kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Bu özellik, engelli kullanıcılar kucakin ekran şarkıcı nominalmlar veya vesair yardımcı teknolojiler tarafından kullanılabilir.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, kök nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan bütün diğer sınıfların ast klasıdır ve bu nedenle dilin en çizgi yapı taşlarından birini oluşturur.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa yani implement edilmişse, o Interface derunindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı yani implement yapılmak zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Kalıt Nosyonı ve C# Class Encapsulation derslerim dâhilin hazırladığım uygulama içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Kullanıcıların TextBox'a uygulanan veriler girmesini bulmak derunin data doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, sadece sayısal başlangıçleri kabul eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

static void Main() int i = C# Object Kullanımı 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir dershaneın verileri ve davranışı devraldığı bir asıl dershane

Bu alanda yahut diğer bir alanda, benim ve sair yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz manaına gelmemektedir.

Interface içerisine metot tanılamamlaması yaparız yalnız konulemleri yazmayız. Dokumalmasını istediğimiz kârlemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içerisine müellifız.

object olarak tanılamamlanan mütehavvil her tipteki veriyi içre saklayablir.Lakin object tipteki değkârkene atanan değer Boxing(Kutulama) işlemine uğrar.şu demek oluyor ki,object tipiyle oluşturduğumuz bir string parametre,RAM’e string olarak değilde object olarak kaydedilir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve adına Interface kıryorum. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page